Eerste uur

Bij Mudokwan kan iedereen mee trainen! We beginnen de trainingsavond met een uur basistraining voor alle leerlingen. De focus ligt op de basis van het Taekwondo; standen, technieken, sparren en tulls.

Dit maakt het eerste uur heel geschikt voor kinderen, jongeren en beginners. Uiteraard kunnen taekwonodkas die al langer meetrainen in dit eerste uur werken aan conditie en aan hun eigen basis. Ook is deelname door meer ervaren leerlingen fijn omdat zij hier hun kennis en ervaring kunnen overbrengen op andere leerlingen.

Dit eerste uur is heel belangrijk want je kunt niets opbouwen zonder goede fundering.

Tweede uur

In het tweede lesuur ligt de focus meer op de gevorderde technieken. Er is in dit deel van de avond meer aandacht voor het toepassen van de technieken en oefeningen in competitie en zelfverdediging. Ook wordt er in het tweede uur aandacht besteed aan krijgskunten in bredere zin. Er wordt een brug geslagen naar verwante krijgskunsten zoals karate en jiu jitsu. Beide uren zijn voor iedereen beschikbaar.

In de Dojang hebben we regels zodat we een leuke en leerzame les hebben

1. Je luistert altijd naar de leraar
2. Je behandeld elkaar met respect, je doet elkaar niet opzettelijk pijn
3. Groet bij het binnenkomen en het naar buiten gaan richting de Dojang
4. Wees op tijd, ben je toch te laat dan wacht je bij de deur tot de leraar je toestemming geeft om mee te trainen
5. Je doet met iedere oefening mee tenzij dit door een blessure niet kan
6. Tijdens de les wordt de Dojang niet verlaten zonder toestemming van de leraarAgendaMDK op YouTubeMDK op FacebookMDK trainingstijden

(c) Mudokwan Wezep